Reflektion – En kväll om grupp och ledare

Av: Helena Roth

Clcw4acW7hbl5HKSZ0nOlr8o5cyhjYmK94DfcaQgVOkI tisdags höll Ledarlyftet ”En kväll om… grupp och ledare” och som alltid får jag mig så ofantligt mycket till dels, oväntade saker. Jag blir alltid glatt överraskad och går till sängs berikad och fylld av nya tankar. Och det är något jag tycker ofantligt mycket om!

Vi pratade om allt möjligt i förhållande till gruppdynamik och ledarskap, och fick bland annat göra det med hjälp av vattentrappan, som Annhild höll i. Uppdelat i små grupper börjar en grupp att föra ett samtal kring – i vårt fall – ledarskapsbegrepp, och övriga lyssnar. Efter en stund går samtalet vidare till nästa grupp som antingen kan bygga vidare på vad de hört, eller spinna vidare för egen maskin. Efter fyra grupper hade jag hunnit imponeras, fått vissa saker bekräftade, men också fått helt nya insikter, saker jag inte tänkt på tidigare, som nu lyfts upp till vattenytan hos mig. Ansvar. Chef. Ledare. Eldsjäl. Informell ledare. Ego. Pyroman. Det var begreppen vi hade att reflektera kring och det var som sagt riktigt tankeväckande.

 

Idag fick jag så syn på en artikel som en av våra deltagare, Anna Brix Thomsen, delat på Facebook: New research shows why focus on teams, not just leaders, is key to business performance. Och eftersom gårdagens aktivitet tog sitt avstamp i de gruppdynamiska teorier som sedan 50/60-talet lyfts fram så som sanningar var det särdeles intressant att läsa artikeln i Forbes. (Själv öppnade jag den i min smartphone, för jag noterar att Forbes kräver att jag stänger av min AdBlocker för att kunna läsa den på min dator. Sånt ogillas, så uppstår det problemet för dig, så tipsar jag om att ta fram din fån istället!) Frågan vi ställde var just om det är sanning? Måste en grupp gå igenom de faser som dessa modeller visar (Tuckman, Firo, Susan Wheelans arbete, Endre Sjövold m fl), eller är de en självuppfyllande profetia? Vi tror att det ska vara lite knöligt att få ihop en ny grupp, och därför blir det knöligt? Eller?

Som sagt, jag älskar den typen av tankespjärn och jag kan bara slå ett slag för våra En kväll om… för de är verkligen ögonöppnare. Dessutom leker vi fram dem, vi inom ledarlyftet. Vi gör olika varje gång, vi testar olika metoder, och har verkligen roligt både när vi funderar igenom upplägg, under genomförandet och i efterhand, när vi minns tillbaka till vad som dryftats respektive gång.

Hoppas vi får se just dig på nästa En kväll om… som ska handla om kommunikation och bemötande. Kvällen går av stapeln den 14 april i Kvadrats lokaler i Malmö – anmälningslänk hittar du här: https://dinkurs.se/appliance/?event_id=33953